HTML

2011.04.24. 16:19 MolnárCsaba

Czakó Gábor - Penitencia

(Az elmúlt pár napban volt időm bepótolni a lemaradásokat és nekiestem olvasni.)

A Filatori-gátnál találkoztam egy ördöggel. Hitvány, ötödosztályú ördög lehetett, ez kitetszett abból, hogy szabadságát Óbudának ebben a nem éppen előkelő fertályában töltötte, fülkari­kájáról, mely rabszolga-állapotát jelezte. Aranykarika persze, de hát tudjuk, mit ér az arany, különösen a pokolban. Illedelmesen könyökölt mellettünk a hajógyári híd mellvédjén, cigarettá­ját hallgatagon nyomogatta el a tenyerében. Tán edzésképpen. Az összegrafitizett gyárkerítésekre pillantva megeredt a nyelve.

- Jött most hozzánk a purgatóriumba két grafitis srác. Már kirótták rájuk a penitenciát. Az egyik­nek huszonnégymilliárdháromszáztizennégymillióhatszáznegyvenhatezerkilencvenhatszor föl kell írnia a küszöbre, hogy S.D.O., a másiknak meg ugyanannyiszor le kell törülnie, persze száradás után.

- És utána szabadulnak? - kérdeztem.

- Nem - súgta a kis hitvány ördög a füstkarikáján keresztül. - Cserélnek.

 

 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://megfoghatatlan.blog.hu/api/trackback/id/tr312852150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása